torsdag 30 januari 2020

Friterade Munkar Utan Jäst

Familjen Trälig - Smarriga munkar - utan jäst

Låt munkarna rinna av på hushållspapper en kort stund och rulla sedan i strösocker. Blir riktigt goda till fika, Valborg, fest och kakbord. Var försiktig och ha ett lock nära till hands! 8. Förbered fritösen. Fritera munkarna gyllenbruna i 180-gradig olja. Jag provade med en först, smakade och provade mig fram för rätt tid osv i fritösen. Förbered degen och ställ i kylskåpet, kavla sedan ut och fritera donutsen precis innan du vill fika. Puff puff är allra godast nyfriterade. Smält frityrfett eller matolja i en tjockbottnad kastrull, det ska bli mellan 160-180 grader för att fritera bra så använd gärna en termometer. Ta ut munkarna med en kakutstickare eller ett glas. Vänd i socker eller smält choklad att doppa dom i. Man kan pudra dom med florsocker eller ringla chokladsås över. Om munkarna ska friteras i gryta, kom ihåg att fläkten inte får vara igång. Låt jäsa i cirka 20 minuter. Dela degen i 25 jämnstora delar och rulla dem till bollar, låt jäsa ytterligare 30 minuter. Använd en mindre form och ta ut hålet i mitten. Gör samma med alla rundlarna och kavla ut igen och gör fler tills degen är slut. Låt sedan droppa av på hushållspapper innan du rullar dem i strösocker.

Hetta upp oljan i en stor kastrull, låt värma till 170°c och börja sedan fritera bollarna. Mjöla ett finger och tryck ner mitt i bullen, cirkulera sen försiktigt tills du fått ett jämnt hål i bullen (gör ganska stort hål, det kommer att jäsa igen en del. Det här är ett klassiskt svenskt recept. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord. Låt jäsa i ytterligare 20-30 minuter. Ingen jäst i degen så ingen jäsningstid. Nyp ihop kanterna. Lägg munken på bakplåtspapper. Stansa ut munkarna med ett glas eller någon annan lämplig form. Har du ingen fritös kan du använda en kastrull och en hushållstermometer, men ha INTE fläkten igång när du gör detta, av säkerhetsskäl. Typisk street food som är väldigt populär i Väst Afrika. Jätte goda som ett sött kvällssnacks på fredagkvällen eller som sötsak till barnkalaset. Idag får ni degreceptet längst ner på sidan och det blir ca 18 normalstora munkar. Munkarna jäser och väntar på att få dyka ner i oljan! Fritera …. Lägg ca 1 tsk äppelmos eller sylt i mitten på en rundel och lägg på en annan som lock.

Fritera munkar recept och film Jenkfood

Bilder av Friterade Munkar utan jäst

Munk, donut eller flottyrkrans, kärt barn har många namn. Tröttnar man på det kan man byta ut garneringen till vad som helst, bara det är sött. Varning! Frityroljan blir het och det är farligt. Skulle man ha otur och råka ut för rinnande. Smarriga munkar - utan jäst 21 maj 2015. För att få fina ihåliga munkar, tryck ned fingret i mitten av bollen och snurra runt fingret. Jag hade ingen utstickare utan tog ett mindre glas. Donuts är en amerikansk variant av munkar, lite trixiga att göra men väl värda besväret. Donuts friteras i olja och doppas sedan i en blandning av kanel och socker eller toppa dem med rosa glasyr. Degen görs med glutenfritt mjöl, mjölk, smör, jäst och ägg samt lite psylliumfröskal som ger lite mer konsistens. Till servering så vänder du dem i vanligt socker, florsocker eller socker med kanel samt garnerar med sockerglasyr eller chokladglasyr samt strössel. Låt munkarna jäsa cirka 30 minuter under plastfolie. Värm ordentligt med olja (minst 5 cm) till 180 grader. Fritera munkarna cirka 1 minut på var sida. Skapa en ny samling (max 60 tecken): Spara till din samling. Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 170 grader (Det går bra att ha lite svalare). Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke. Låt stå 15 minuter tills små bubblor syns. Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, salt, ägg och smör i en hushållsassistent. Arbeta degen ca 10 minuter i en hushållsassistent eller 15 minuter för hand. Täck med …. Gör ett test innan munkarna läggs i: Lägg i en bit vitt bröd i oljan. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek. 7. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Hur du lagar och friterar doughnuts eller munkar med hål i. Munkarna kan du vända i vanligt socker eller socker med kanel samt garnera med sockerglasyr eller chokladglasyr samt strössel. Tänk på att bullarna jäser ganska mycket så gör dem inte för stora. Jäs munkarna under duk i ca 30 min. Fritera tills dem är gyllene på båda sidor. Lägg munkarna på hushållspapper för att rinna av, rulla i socker. Klart! Fritera två i taget till en gyllenbrun färg. Låt munkarna svalna innan du fyller dem …. Tänker inte ljuga för er och påstå att dessa smakar precis som friterade munkar. Ganska få ingredienser som ofta finns hemma i kyl och skafferiet och det tar mindre än 30 minuter att baka. Supergoda “puffiga” friterade bollar som smakar munkar. Dom är både fluffiga och sega i konsistensen. DELA GÄRNA så hittar fler det här fluffiga receptet lagom till "doughnut day". Jag rekommenderar att köpa en termometer om du gillar munkar, annars är det svårt att få rätt temperatur när du friterar. I Finland äter man munkar (Munkki) och dricker sima (liknar mjöd) till Valborg, men även vid andra högtidliga tillfällen. Det är viktigt att INTE ha köksfläkten på pga brandrisk och att alltid ha kastrullocket nära ifall oljan skulle bli. Ta därför alltid som vana att sockra dem precis innan servering. En flasköppning kanske kan passa för hålet i mitten. Fritera på båda sidorna tills dom är gyllenbruna. Fritera ett par munkar åt gången. Låt degen jäsa i ca 30–40 minuter under duk till dubbel storlek. Lägg på en mjölad plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Ha ett lock nära till hands om du ska fritera på spisen. Vill ni endast göra minimunkar funkar samma deg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar